søndag 31. mars 2013

Valgets kvaler...

Jeg kjøpte nye spisestuestoler i november og har vært super fornøyd med disse. Sittekomforten og utseendet er det ingenting å si på. Det eneste jeg har vært litt misfornøyd med er at jeg synes kjøkkenet har trengt litt mer tyngde. Det har nesten blitt litt for lyst og lett i min stil....
Nå har det seg sånn at vi har mulighet til å få noen andre stoler som jeg også synes er kjempe fine! De gir kjøkkenet et helt annet uttrykk. Hva skal man velge?


Først noen bilder av de potensielt nye stolene:








Så noen bilder av de stolene jeg i utgangspunktet har:










Hva synes dere?
Skal jeg gå for de hvite stolene som har et moderne uttrykk, flotte linjer og gir kjøkkenet et lyst uttrykk?

Eller skal jeg velge de kule svarte retro stolene, som "lander" kjøkkenet mer, står i stil til den svarte blomstrete tapeten i stuen ved siden av og gir et mer slitt uttrykk?


Setter stor pris på kommentarer og synspunkter!


Klem fra Marte.




torsdag 28. mars 2013

Eksotisk stue

En liten oppfølger til innlegget nedenfor. I konkurransen jeg skrev om kunne man delta med forskjellige rom, dermed henger jeg meg på med bilder av stuen. Her kan du se andre bidrag.

Den orientalsk- blomstrete tapeten, mørke vegger, fugler på peishyllen, sommerfugler og hodeskaller gjør rommet eksotisk og kontrastfylt. 












Dette er et knippe bilder fra stuen min. Jeg har enda ikke fått til et bra oversiktsbilde av stuen, derfor blir det mer detalj-bilder. Jeg er veldig opptatt av å skape mange stemningsfulle miljøer i stuen for å gi øyet mye å se på og få et interessant og spennende rom å være i. Jeg blir aldri ferdig å forandre på ting. Akkurat nå er det en liten pause fra min egen stue for å feire påsken hos svigers. 

Fortsatt god påske til dere!


Klem fra Marte.



Suite 201

201 står det på døren til soverommet mitt nå. Jeg har prøvd å få fram en slags hotel-følelse på soverommet, og da passet det ekstra godt å bli ønsket velkommen med et rom-nummer.

Jeg fant ut om en konkurranse en kan være med i hvis en linker til soverommet sitt i et blogg- innlegg, så jeg prøver lykken (igjen) :-)

Det hadde ikke bydd meg imot å bli eier av den fine stolen som er premie.
For å lese om konkurransen kan du gå inn på denne bloggen.









Her har jeg reiet opp sengen så fint jeg kunne for anledning photoshoot.
Tenk om jeg redde opp sengen like fint hver dag! Kan bare drømme!


                       




Jeg er fremdeles veldig glad i stolen jeg fikk billig på loppemarked i fjor, den er utrolig god å sitte i! Puten med trekant-mønster i lilla-farger er mitt nyeste brukt-funn.
De to siste bildene tok jeg en annen dag, og fikk dessverre ikke like fine farger og lys på bildene, men jeg kan ikke bli så kresen at jeg ikke viser den vinkelen fordi bildene ikke var bra nok. Der sier jeg stopp til perfeksjonisten i  meg.


God påske!


Klem fra Marte.




torsdag 21. mars 2013

Sengegavl

Jeg har tidligere vist noen bilder av en himmelseng jeg og min mann laget til soverommet. Den forsvant fort da jeg fant ut at den liknet itt for mye på hatten til stemoren i askepott... Jadda.
Nå har vi derimot laget en sengegavl, og den har jeg absolutt ingen planer om å bli kvitt med det første.
Alt som skulle til var en sponplate, skumgummi, tekstil (fra stoff og stil) og en stiftemaskin. Og så var det veldig greit å ha en handy mann til å hjelpe meg.
Her er noen bilder av resultatet.













Jeg har gått til innkjøp av to store og deilige hotelputer! Godt å ha i ryggen hvis en skal sitte og lese.
Og bare så det er sagt. Litt pynting blir det jo når jeg tar bilder til blogging. Sengen ser ikke like delikat ut med mange fint danderte puter hver eneste dag, men det hender. 

 (Nå tenkte jeg at jeg skulle avslutte med et spørsmål tilbake til dere som leser, 
men det eneste jeg kom på var "hvordan går det i senga hos dere?". 
Den ble litt vel intim, så jeg tror jeg dropper den, hehe :-) )

Ha en fin dag!

Klem fra Marte.



lørdag 16. mars 2013

Bokhylle inspirasjon

Loftet vårt som kun har vært et skall med isolasjon en stund ser ut til å kunne bli ferdig innen rimelighetens tid (hva nå enn det er...). Der blir det to soverom, bad, bod og loftstue.
Loftstuen skal helst inneholde alt mulig. Ideelt skal det være lekeplass, TV-krok, hobbyrom, kontor+++

Foreløpig er det kontor-delen som dominerer i hodet mitt.
Jeg har begynt å tenke på å ha en skreddersydd bokhylle rundt et vindu på den ene veggen med kontorpult under vinduet. 


Her er litt inspirasjon jeg ha funnet på veien:
(jeg har dessverre ikke funnet kildene, takk for lånet!)




Jeg har tenkt på om vi skal bryte det mørke i stuen i 1.etg. med å ha det lysere og lettere i loftstuen, men jeg klarer ikke bestemme meg... Synes uansett dette rommet er stilfullt og lekkert.



Friskt med den gule sofaen til de tunge svarte bokhyllene. Kult med bildene som henger foran og bryter systemet og linjene ellers, det gjør rommet mer spennende.



Jeg hadde gledelig satt meg ned i dette rommet og blitt i mange timer! Personlig, mye dagslys og deilige, sittemøbler!


Denne prosessen i oppussing er så kjekk. Kreativiteten bobler og vi kan skape rommet akkurat sånn vi vil. (med litt økonomiske begrensninger vel og merke).


Håper dere har en fin helg!


Klem- Marte.



søndag 3. mars 2013

Vår stemning

Julegaven jeg skulle få til jul har endelig funnet plassen sin på kjøkkenbenken. En splitter ny Kitchen Aid i fargen "café latte". Det synes ikke på bildet, men maskinen er hvit med en del shimmer i. Kjempe fin!



Det er også gjort noen andre småforandringer på kjøkkenet,  sånn som denne hyllen over det ene kjøkkenvinduet. Det ble enda mer intimt og hjemmekoslig på kjøkkenet nå.



Jeg har en slags fugle- influensa for tiden- pynter med fugler rundt omkring... 




Det er så deilg med sollyset som glimter inn vinduene! 

Nå er det Mars og offisielt vår! Endelig!


Håper dere har hatt en fin helg! 


Klem.