lørdag 29. september 2012

Høy på loppemarked

Nå er jeg veldig giret. Har vært på loppemarked i dag igjen.
Vi som egentlig ikke skulle ha noe spesielt, kom hjem med to lenestoler og et spisebord.
Har hatt så lyst på et rundt spisebord, og nå har jeg fått det! 









Det var to brede illeggsplater til det, så nå kan vi ha mange middagsgjester.
Jeg må pusse og lakke det på nytt, da skal jeg prøve å få platene mest mulig lik bordet.


Det kostet bare 300kr, så spisebordet var virkelig et kupp i mine øyne!
Nå må jeg ha noen nye stoler til. Jeg lyst å bevege meg litt bort fra det gamle, og finne noen rene og moderne stoler. Har noen tips til hvor jeg kan få tak i rimelige design- kopi stoler e.l? Har ikke lyst å betale all verdens med penger.







Ha en fin helg! :-)

Hilsen Marte.




torsdag 27. september 2012

Den beste duften!


Få ting kan sammenliknes med lukten av skillingsboller i hus. Mmmmm!





Ha en fin dag!


Marte.



lørdag 22. september 2012

Putedilla

Lørdag og loppemarked. Alltid gøy!
Denne gangen ble det faktisk bare en pute med meg hjem.
Synes den var så fin i fargene og mønsteret.


Hvor den skal ligge til pryd for øyet, vet jeg ikke enda, men det er jo bare gøy å dille med sånt :-)
Kan vel aldri få nok puter, eller?


Marte.




onsdag 19. september 2012

Boktips

Akkurat nå er ikke TV tilgjengelig, så da må jeg gjøre noe annet i kveld. Jeg har tørket støvet av en bok om styling som jeg kjøpte for lenge siden, og synes det er deilig å gjøre noe annet enn å se på TV på kveldstid til en forandring, det kan bli litt hjernedødt å se på den skjermen i lengden, selv om det er fantastisk avslappende også!


Å style og pynte er noe av det gøyeste jeg kan gjøre, men jeg synes ikke det er så lett å finne gode bøker om styling. Ofte ser jeg bare på bildene og gidder ikke lese teksten. I styling- boken jeg har, synes jeg det for en gangs skyld er greit å lese teksten også. Boken tar for seg enkle tips om kontraster, miks av overflater, gruppering med pyntegjenstander og en del til. Jeg liker at det er masse bilder og passe lite tekst i boken. Det matcher pekebøkene jeg er vant til å lese for ettåringen her hjemme, hehe.


Slik ser boken ut:




Vet noen av dere om noen andre styling- bøker som er bra, så hadde det vært veldig kjekt med tips! 


Marte


Lampe fetisje

Jeg og Ingolf (min mann) lider av det samme. Vi har en lampe fetisje.Dette er et syndrom som oppstår når to personer som er veldig opptatt av stemning og lys "rotter" seg sammen. Vi kommer stadig over en eller annen lampe (for det meste brukt) som vi bare må ha!Ingolf kjøpte en tak-lampe i går som han synes var veldig kul, jeg er helt enig!


Til den nette sum av 25kr ble det ny lampe til soverommet:


Lampen tar igjen gull- stæsjet jeg har pyntet med på soverommet. Og det grønne i bildet.
Bildet har venninne og tidligere kollega Jorunn Wisløff malt. Hun er 
kjempe flink!



Det ble litt uformelt og koselig med lampen i taket.
P.S flere bilder av soverommet kan du se her.


That was that!


- Marte.



lørdag 15. september 2012

Aubergine soverom!


Nå har jeg malt soverommet og er kjempe fornøyd. Nå er det et mye mer behagelig rom! Hvis noen vil se bilder av det gamle soverommet, kan dere gå inn her.


Her er noen bilder av det nye.























Jeg malte veggene i fargen "mørk aubergine" og har brukt gult som kontrastfarge. Stolen er et loppis- funn fra forrige helg.

 





De fleste er vel enig i at TV ikke akkurat er der fineste møbelet i et rom, så når veggen bak ble malt mørk, tar den mindre oppmerksomhet. Den retro- radioen under hadde vi fra før, jeg synes den gyldne trefargen gløder til vegg- fargen nå. Nye gardiner måtte jeg ha til rommet, jeg ville helst hatt noe voldsomt og sprekt, men siden jeg måtte ha ekstra lange gardiner og det ikke er så mye utvalg i spreke lange gardiner, ble det disse beige. Får se om jeg manner meg opp til å sy selv en gang hvis jeg finner det riktige tekstilet. For å understreke den høye takhøyden, ble gardinene hengt opp rett oppunder taklistene.




Kisten foran sengen stod på loftet når vi overtok huset. Glad for det! Jeg var spent på hvordan det ville bli når vi beholdt den lyse tapeten og malte veggene rundt i en mørk farge, det er jo vanlig å gjøre motsatt, men jeg synes det funket. Hva synes du?





Skatoll ved siden som et alternativ til nattbord. Har noen et godt tips til "gjør det selv" sengegavl. så gjerne si ifra!





Sengeteppet kjøpte jeg på "Zara Home" på ferie i Frankrike. Synes det er så lekkert. Jeg har gitt opp å dandere sengen flott med puter hver morgen, så da hjelper det at sengeteppet har litt "bling-bling"- faktor.





Og til slutt et lite stemningsbilde. Fikk plutselig litt "gull-dilla", synes det matcher fint til aubergine.

Hadet bra for denne gang!


-Marte.


tirsdag 4. september 2012

Reflux og astma hos småbarn

Advarsel! Dette innlegget er et unntak fra interiør- bloggingen og handler om barn!


Dette innlegget handler om barn med reflux og astma, så dere som ikke er interessert i å lese om slik skal få slippe :-)


Jeg har en gutt på halvannet år som heter Leo. Han er som oftest utrolig skjønn, smilende og glad, men innimellom er han veldig krevende. Dette innlegget er dedikert til dere småbarnsmødre som desperat googler symptomer på internett i desperasjon etter å finne et svar på hvorfor barnet deres har det vondt.


I går og i dag har Leo vært syk med feber og surkling i halsen, dette får meg til å tenke tilbake på alle frustrasjoene jeg har hatt pga. sykt barn og har lyst å fortelle litt her.


Leo begynte å bli urolig allerede etter et par uker. Som andre mødre poppet det opp tanker i hodet mitt om hva det kunne være; var det noe jeg spiste? Fikk han for ofte/sjeldent mat? Ny bleie? Luft i magen? etc. Vanvittig så mange problemstillinger en mor har! Før jeg fikk barn, leste jeg en bok som heter "babyguiden" og ville prøve disse prinsippene når jeg fikk barn. Det handlet om at barnet skulle spise ca.hver 3.time og ikke sovne ved brystet. Rytmen gikk ut på spise-våken-sove. Jeg prøvde å følge dette, men fant ut at dette med 3timers mellomrom mellom spisingen funket rett og slett ikke for Leo. Han spiste, var litt våken og så fikk jeg han til å sove. Etter 15min kunne han våkne og skrike og vri seg uten at jeg fant ut hvorfor. Hvis jeg var heldig, fikk jeg han til å sove igjen, men ofte måtte jeg ta han opp. Hvis han ikke sov og ikke lå med brystet, var han ofte urolig. Det var utrolig slitsomt. Jeg som trodde at nyfødte sov masse, måtte tro om igjen. De første månedene hadde jeg ikke peiling på hva jeg skulle forholde meg til, jeg fikk ikke den sårt tiltrengte pausen på dagen som mødre i barsel trenger. Når det gjaldt mat prøvde jeg å hale ut tiden mellom ammingene ved å bysse og roe for at han ikke skulle få vondt i magen av å spise for mye, men jeg klarte toppen 2.5t før jeg ammet igjen. Han hadde mye luft i magen og gulpet mye.


Hvem hadde trodd at en slik fredelig skapning er plaget av noe som helst?
Foto: Ingolf Stokkeland

Da Leo var 1mnd tok vi han med til kiropraktor som fikk knekt et par steder hun syntes så nødvendig ut. Det hadde kanskje en liten virkning, men han var urolig igjen noen dager etterpå.


Da han var 10 uker tok jeg han med til lege før å høre om han kunne ha Reflux. Den sosiale gutten var strålende fornøyd over å dra på lege- besøk og skulle absolutt ikke vise legen at noe var galt, så jeg fikk beskjed om at gutten ville aldri vært så fornøyd hvis han hadde Reflux. Han ville heller ikke lagt på seg normalt hvis det var den sykdommen,  så jeg dro hjem igjen fra legen, flau over å ha vært til bry.


Da det tilsynelatende ikke var Reflux, tok jeg han med til osteopat. Osteopaten fant noen skjevheter og ting som kunne plage Leo. Damen mente at det at jeg falt på isen når jeg var gravid kunne ha gjort at Leo fikk seg en trøkk både fysisk og psykisk og mente at jeg måtte sitte og fortelle 4 uker gamle Leo om de følelsene jeg hadde da jeg falt. Dette skulle fortelles med innlevelse og ikke med den koselige "baby-prat-stemme"(som jeg først prøvde meg på i damens nærvær). Selv om damen hadde noen greie tips, syntes jeg det ble litt sært å betale 900kr timen for at jeg skulle fortelle lille Leo om mine dypeste følelser foran en vilt fremmed.


Ved 3-måneders alder kavet Leo veldig noen ganger når jeg ammet han. Han vred seg til siden, strammet kroppen og skrek. Til slutt måtte jeg bare gi han flaske for å få i han noe. Dette gjorde at jeg sluttet å amme helt når han var 4mnd.


Omsider når han var ca. 6mnd fikk vi henvisning til en barnelege- spesialist og Leo fikk uten tvil diagnosen Reflux. Det var en lettelse å endelig få en forklaring på hva som gjorde at Leo hadde det vondt. Vi begynte å gi Leo medisinen Nexium, og syntes han ble mye bedre. Han gulpet sjeldnere, var mindre surklete og virket mindre urolig på nettene. Han har også hatt en hvine lyd i halsen som ikke har forsvunnet med Reflux- medisinen, så vi fikk astma- medisin til han litt senere. I en lang periode ga vi pulmicort og ventoline i forstøverapparat morgen og kveld, til tider ble han bedre, men han er ekstra utsatt for sykdommer i luftveiene og det har vært tungt for både han og foreldrene. Før han var et år, var det mange ganger tilbakefall med dårlig søvn. Når vi trodde nettene hadde snudd til det bedre, ble han syk eller noe, og så var det på´an igjen med dårlig søvn. Dette har det heldigvis blitt mindre av i det siste.


Leo kan fremdeles våkne noen ganger og gråte om nettene, det kan være refluxen eller andre ting (det får jeg aldri svar på), men det har blitt bedre og bedre når han har blitt større.
Jeg er en slik person som er glad i rutiner og system og har hatt rutiner på måltider, legging etc. Det har vært frustrerende for meg å ikke ha kontrollen når han har vært syk med astma og reflux. 


Når dette er sagt, vil jeg legge til at Leo er en utrolig smilende, glad og sosial krabat som jeg er veldig glad i. Han faller absolutt ikke i kategorien "grinunge", men en merker på sin egen unge om det er noe som ikke er som det skal, og det var det i dette tilfellet.
Nå for tiden går han ikke fast på astma- medisinen, men han får Nexium fordi vi syntes han ble værre da vi prøvde å kutte den ut. 


Alltid sprudlende og full av liv!

Håper dette innlegget kan være til nytte eller være en liten trøst til foreldre som sliter med liknende ting hos barna sine. Jeg har flere ganger googlet for å finne ut om barn med slike sykdommer, men har funnet veldig lite om det selv, så jeg ville bidra med litt info :-) Hvis noen lurer på noe er det bare  å skrive og spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan.


Hilsen fra en medfølende mor :-)


søndag 2. september 2012

Stygg eller fin?

I går var jeg og gubben på loppemarked. Vi kom en halvtime før de stengte, så det var ganske utplukket. Vi finner som oftest noe ingen andre vil ha og det gjorde vi denne gangen også. Det ble en gul stol til soverommet, den var fryktlig stygg der den stod på i loppe- hallen, men den ble ikke så værst på soverommet (som jeg forresten er ferdig å male). Vi hadde bestemt oss for å være kresne på hva vi tok med hjem denne gangen, men var vi det? Hmmm. Stolen kostet hele 50kr!
Veggene jeg har malt på soverommet ble fargen "mørk Aubergine, og stolen står i fin kontrast.
Legger sikkert ut noen bilder av soverommet senere, må bare få møblert litt skikkelig først.




Hilsen Marte.